dkFlag Made in denmark
Ansiktspleie /

Tørr hud i ansiktet og på øyelokk på vinterstid

3 Mest leste artikler
  • Tørr hud i ansiktet og på øyelokk på vinterstid
  • scanning
    Fungerer dine hudpleieprodukter?
  • Sjampoer som hjelper mot sår og sensitiv hodebunn
Beauté Magasin

Plages du av tørr hud i ansiktet og rundt øynene?

Bli klokere på hvilken krem som er den beste til tørr hud om vinteren.

I denne posten har vi samlet nyttig informasjon som du har bruk for, mot å forebygge og pleie den tørre vinterhuden.

– Hvilken krem skal du bruke om vinteren?
– Tørr hud i ansiktet
– Tørr hud rundt øynene

Vinteren har for lengst banket på døren, og selv om Hr. Frost for alvor lar vente på seg, så har mange av oss allerede fyrt opp i peisen  – og vi hygger oss ekstra lenge under den varme dusjen i de mørke morgen- eller kveldstimer. Det er koselig, når stuen er lun og vannet gjennomvarmer hele kroppen… Men det tørre og varme inneklimaet og den varme dusjen er samtidig med på å gjøre huden vår uttørket om vinteren. Og det blir ikke bedre når vi oppholder oss ute i det kalde og sure været. Her er det ekstra viktig å forhindre at huden mister for mye fuktighet.

Huden er vårt største organ og det merkes spesielt, når den blir tørr. Den kløende, tørre følelsen er et irriterende innslag i hverdagen, og for noen kan det være så voldsomt, at det er vanskelig å bli distrahert fra.

Det du selv kan gjøre
– Velg fuktighetskremer som tilfører både fett, fukt og som styrker huden.
– Redusere antall varme dusj, både i forhold til temperaturen og tid.
– Klapp huden tørr i stedet for å gni håndkledet over huden.
– Luft ut og skru ned varmen.
– Drikk vann.

Hjelp til tørr hud – hvilken krem skal du bruke om vinteren?
Du kan pleie huden, så du minimerer, unngår eller til og med blir kvitt den tørre huden. Først og fremst så skal du velge produkter som både tilfører fukt og fett samt styrker huden. Vår hudpleie til tørr hud er kjent for å øke hudens fuktighetsnivå og gi en langvarig effekt. Med en naturlig Squalane og Vitamin A blir huden mer motstandsdyktig.

Det er spesielt hudbarrieren som er viktig å ta vare på. Den finnes i det øverste laget og består av flere lag døde hudceller som holder på vann og er «smurt inn» i fettlag. Det er denne fascinerende strukturen som beskytter oss mot ytre påvirkninger. Samtidig motvirker den også at vi mister fuktighet til våre omgivelser. Når huden blir uttørket og tynn, svekkes denne barrieren. Det kan blant annet ses som små tørrhetslinjer eller tørre flekker.

Produktene våre er basert på naturlig vegansk Squalane. Squalane er en olje som finnes i huden fra før. Mengden av oljen reduseres med alderen. Det er blant annet Squalane som er ansvarlig for hudens ungdommelige utseende. Squalane er derfor god for alle – både til ung- og moden hud. Kunnskapen om Squalane utnytter vi til å formulere kremer som effektivt reparerer en tørr og fuktfattig hud. Squalane er ikke kun en olje som hjelper huden med å holde seg myk. Den fungerer også som en transportør for de aktive ingrediensene. På denne måten kan produktene utøve sin effekt både på hudens overflate (fuktighetslaget) og i det dypere lag (kollagenlaget).

Tørr hud i ansiktet
Ansiktet er spesielt utsatt i vintermånedene, da huden her blir eksponert for kulde og blest nesten daglig. Kjennetegnene for vinterhuden i ansiktet er rødme og irritasjon. Noen opplever tørr hud i hele ansiktet, mens andre merker det kun lokalt, for eksempel i pannen og på kinnene. Felles for de fleste er, at huden har bruk for ekstra pleie om vinteren. Derfor er det lurt å bruke en krem tilpasset etter årstiden.

Hvis du har tørr hud i ansiktet, anbefaler vi, at du bruker vår klassiske dagkrem til tørr hud. Den fastholder et høyt fuktnivå i mange timer og gjør huden myk ved å tilføre Squalane. Kremen finnes også i en litt lettere utgave til  alle hudtyper. Hvis du vil være ekstra god med din hud, så kombiner den med Defy Damage Serum, som er et sterkt virkende anti-age serum med både A,C og E vitamin. Den motvirker rynker, solskader og reduserer rødmen.

Til yngre hud som er plaget med både tørrhet og som samtidig har tendens til talgproduksjon, anbefaler vi SuperFruit Fuktighetskrem til tørr hud. Den finnes også i en lettere utgave til alle hudtyper.

SOS-produktet til deg som opplever ekstrem tør hud som til og med flasser,  er X-Tra Dry Skin Fix. Denne reparerende kremen kan brukes i hele ansiktet og på kroppen. Den har en langtidseffekt og reduserer vannfordamping i huden så effektivt, at den er enestående til bruk ved tørre hudlidelser. Er huden i tillegg rødmusset kan 1 dråpe Serum Paradoxe brukes under X-tra dry skin fix. Dette gir en formidabel effekt.

Tørr hud rundt øynene
Har du problemer med tørr hud i øye-omgivelsene i høst og vintermånedene? Da er du ikke den eneste. Veldig  mange opplever at huden på øyelokk og rundt øynene blir ekstra irritert i de kalde periodene.

Når man forebygger eller pleier tørr hud i øye-omgivelsene må man være ekstra oppmerksom. Det er viktig å benytte en krem, som er velegnet til å påføres øyelokk – det er nemlig ikke alle øyekremer som er det. Sørg for at tårekanalene ikke tilstoppes av kremern.

Vår X-Tra Dry Skin Fix er et sikkert og trygt valg når det gjelder pleie av tørr hud på øyelokk og rundt øynene. Bruk den 1-2 ganger per dag, eller oftere ved behov, og du vil fort bemerke hvordan kremen roer huden.

Produkt kategorier
Tørr og sensibel hud / Eksem
Fuktpleie
Hudprogrammer