dkFlag Made in denmark
Ansiktsvård /

Ursäkta mig – har den här krämen ett transportsystem?  

3 Mest lästa artiklar
 • Ett liv utan akne
 • Fri från eksem efter 14 år
 • Makt över rosacea
Beauté Magazine

Beautés transportsystem – en patenterad metod 

Content overview

Hide Show

  Har den här krämen ett transportsystem?  

  Transportsystem inom hudvård? Du har förmodligen inte hört talas om det förut, eller så kanske du trodde att du hört fel. 

  För vad har ‘transport’ med krämer, rengöringsmedel och anti -aging att göra? 

  Det korta svaret är: Allt – om du vill ha hudvård som fungerar inifrån och ut. 

  Det långa svaret kan bli tekniskt, men vi ska ändå försöka göra det lättare att förstå varför det är så avgörande med ett bra transportsystem när vi talar om anti-age i hudvård i synnerhet.  

  Höger, vänster eller rakt fram?

  När man talar om effektiv hudvård handlar det ofta om ingredienserna och mängderna i en kräm jämfört med en annan.  

  Ett exempel är Retinol – i dagligt tal känt som vitamin A – som det finns ett stort intresse för på grund av dess mycket effektiva anti -aging egenskaper. Vissa människor vill ha en hög mängd A-vitamin i sin kräm och väljer den kräm som har den högsta mängden. Andra vill ha en mer blygsam mängd, eftersom de är oroliga för den mycket aktiva effekten av ren Retinol och därför väljer en kräm med en mer måttlig mängd.  

  Båda exemplen bygger på den omedelbara reaktion som uppstår när krämen med Retinol appliceras PÅ huden. I stället tycker vi att det är intressantare att prata om vad som händer UNDER huden. Vi gör detta för att vi vet att våra krämer penetrerar huden och fungerar i djupare lager tack vare vårt transportsystem.  

  Den huvudsakliga vägen till effektiv påverkan

  När vi säger transportsystem talar vi om en metod som kan flytta innehåll från A till B, från epidermis – överhuden – ned till dermis – läderhuden. Det är i dermis vi har bland annat bindväv och fibrer som påverkar hudens styrka och elasticitet. 

  *Vi går djupare in i hudens struktur än tidigare   

  Få hudvårdsprodukter kan föra in ingredienserna djupt in i huden, de fungerar bara i epidermis – det översta och synliga lagret av huden. Givetvis har det också effekt, men det mest hållbara och hudförbättrande resultatet skapas när man kan penetrera djupare och börja återställa och aktivera cellerna.  

    

  Beautés transportsystem – en patenterad metod

  Beauté har vi utvecklat ett unikt transportsystem som kan göra just det. 

  Vi använder Squalane oil, som även förekommer naturligt i huden, som bärare. Squalane är ett fettämne i oljeform, som både är återfuktande och mjukgörande för huden.  

  Hos ung hud finns en naturligt hög mängd Squalane, men med åldern minskar mängden och huden tappar sina goda egenskaper som hög fukthalt och god spänst. Det är därför huden älskar att förses med nya Squalane, så att den kan återställa det som gått förlorat.  

  Kärleksrelationen mellan Squalane och huden gör Squalane till en bra partner, eftersom huden känner igen den och låter Squalane tränga in. På hudvårdsspråk kallar vi det bra penetration

  Förutom att vara älskad av huden för sin fuktgivande effekt har Squalane ytterligare en egenskap som är avgörande för att vara en bra transportör. Det beror på att den kan föra in andra ingredienser i huden.  

  Det finns dock en annan och mycket viktig utmaning som måste övervinnas innan Squalane kan tränga djupt in i huden. Allt handlar om storleken. 

  Nanometriska droppar

  När krämer blandas uppstår en emulsion av olja och vattenbaserade ämnen. Normalt kommer olja och vatten inte att blandas, de kan förenas när de blandas i hög hastighet, men kommer att separera igen efteråt. Det är precis som när man försöker blanda en dressing av olja och vatten hemma i köket och de två ingredienserna löser sig aldrig helt i varandra. 

  För att samla upp och förena krämen tillsätts ett emulgeringsmedel, vilket gör att mikroskopiska droppar från ett element kan fästas på det andra elementet, som nu blir en samlad droppe. 

  Den förenade droppen är den som används i hudvårdsprodukter som har en extern effekt på epidermis.  

  Droppen är för stor för att kunna tränga igenom huden, trots att den är en mikrometer stor. För att få droppen att tränga in i huden måste den delas upp i ännu mindre droppar om den ska nå den subkutana vävnaden. 

  Och nu är det som vårt patenterade transportsystem blir unikt 

  Med hjälp av forskningsbaserad högtrycksutrustning kan vi bryta ner dropparna till droppar tusen gånger mindre, och dessa droppar är tillräckligt små för att röra sig ner genom huden. 

  När vi bryter ner dropparna till nanometriska droppar är det för att vi vill nå hela vägen ner i dermis och in i fibroblasterna. Fibroblasterna är bindvävsceller som producerar grundämnet i bindväven och även kollagen och elastiska fibrer i huden. Det är dessa som vi måste arbeta med om vi vill återställa kollagennivåerna för att göra huden spänstig igen.  

  Med andra ord är det fibroblasterna som utgör hudens rutnätet som bryts ner med åldern.  När detta händer börjar vi se tecken på åldrande som rynkor och slapp hud.  

  Beautés grundare Flemming Christensen brukar jämföra det med nätet i ett fotbollsmål. I början är nätet starkt, spänstigt och ogenomträngligt, men med åren blir det slitet, slappt och det kan bli hål i nätet, så att det inte har samma styrka som tidigare.  

  Samma sak händer i huden med åldern.  

  Därför är det så unikt och viktigt att vi med transportsystemet kan behandla huden på ett djupare plan.  

  Vi använder transportsystemet för att få in A-vitamin i huden. A-vitamin är kungligheterna när det gäller anti-aging-ingredienser – de är de bästa av alla.  

  När vitamin A emulgeras med Squalane -oljan och förs ner till fibroblasterna uppstår helt unika förutsättningar för förnyelse av huden. Squalane bidrar med fukt som bindväven behöver för återhämtning, medan A-vitamin stimulerar cellerna att återställa förlorad kollagenstruktur. 

  Tar det då längre tid att se en effekt?  

  Det finns inga krämer som kan utföra varaktiga och hudförbättrande mirakel med ett fingerknäpp – även om det skulle vara fantastiskt.  

  Vi testar krämernas effekt med våra ultraljudsskannrar som kan ge en mycket exakt bild av hudens olika lager och visa hudens struktur, tillstånd och behov. Alla fallstudier visar att resultaten har förbättrats avsevärt efter tre månaders användning. 

  På ultraljudsbilderna ovan ser du ett tvärsnitt av huden, där du kan se hudens elastiska fiberstruktur. 

    

  Den övre ljusa gränsen är epidermis – överhuden. Den ska helst vara helt intakt och helst tjock och fast, eftersom det är den yta som utsätts för yttre faktorer. Det måste därför kunna motstå tryck, drag och slitage samt hålla kvar fukt. Ju ljusare och tjockare den är på ultraljudsbilden, desto bättre och mer motståndskraftig är huden.  

  Nya celler bildas hela tiden i epidermis. De äldsta cellerna trycks upp till ytan, där de sitter som döda hudceller tills de faller av eller tas bort.  

  Nästa lager är dermis – det kan ses på bilden som det gröna och mörka fältet. Den gröna färgen visar bindväv, de röda och gula fläckarna visar kollagen och elastin, medan de svarta områdena däremellan visar solskador som har skadat vävnaden.  

  Vi skulle gärna se många gula och röda fläckar blandade med den gröna bindväven. Detta innebär att kollagen– och elastin–fibrerna är starka och att huden har god elasticitet och spänst. Som du tydligt kan se på bilden efteråt är fibrerna nästan i buntar över hela dermis och det är vad vi vill se! Just därför är det viktigt att vi har krämer med ett transportsystem som kan ta sig ner hit.  

  Måste alla krämer gå så djupt in i huden?  

  Alla ingredienser har inte funktion eller relevans på alla nivåer av huden.  

  Därför är det nästan lika viktigt att kunna stänga av och se till att vissa ingredienser inte transporteras ner utan istället fungerar på ytan.    

  Ett exempel är produkter som har lätt exfolierande egenskaper – det kan vara våra Bio- Dermabrasion Peeling Wipes, som försiktigt tar bort torkade och döda hudceller från överhuden med en syra som heter Glukuronolakton. Glukuronolakton har en så stor molekylstorlek att den inte kan tränga in i huden, vilket gör att den verkar där den ska. Den har ingen betydelse i de djupare hudlagren och behöver därför inget transportsystem – tvärtom. 

  De krämer som vi verkligen vill ska ta sig ner i huden, tillsammans med Squalane-oljan, är våra nattkrämer. Medan vi sover arbetar vår hud med att reparera sig själv, och vi kan hjälpa denna process genom att använda krämer med rätt vitaminer och näringsämnen.  

  Eftersom huden vilar på natten kan vi använda krämer som innehåller extra effektiva ingredienser, då huden hinner ta emot, aktiveras och lugnas igen.  

  Ta till exempel vår Super3 Booster nattkräm. Super3 är en extra kraftfull anti -aging kräm som innehåller två effektiva A-vitamintyper. Vi vill verkligen få in A-vitaminet i dermisså att det kan återställa den förlorade kollagenstrukturen. Eftersom krämen är så rik på vitamin A kan den orsaka tillfällig rodnad i huden – främst i början – och därför är den bra att använda på natten. Effekten av krämen är helt fantastisk och skapar även mycket bra resultat för oren och tunn hud. 

   Det är därför stor skillnad på om vi vill att ingredienserna ska transporteras bort med Squalane, eller om vi vill behålla dem på ytan. 

  Det unika är att ha möjligheten att välja. 

  Categories