dkFlag Made in denmark
Beauté Artikel

Zonneschade op je huid? Pak het nu aan!

3 Meest gelezen artikelen
  • Tips & Tricks
    HULP NODIG BIJ HET UITKIEZEN VAN JE NACHTCRÈME?
  • scanning
    WERKEN JE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN?
  • Tips & Tricks
    GEBRUIK JIJ JE OOGCRÈME OP DE JUISTE WIJZE?
Beauté Magazine

Zonneschade op je huid? Pak het nu aan!

De zomer lijkt al bijna een verre herinnering. Nog heel eventjes mochten we genieten van een Indian Summer, maar ondertussen moeten we de zonnestralen steeds vaker inruilen voor regenwolken en grijze hemels. Het perfecte moment dus om je huid eventjes te laten herademen en wat herstel in te bouwen. Al die zon op je snoet mocht dan nog de ideale manier zijn om goedgezind rond te lopen, je huid heeft er wel degelijk onder geleden.

 

De schadelijke effecten van de zon

De uv-stralen van de zon zorgen o.a. voor dat mooie bruine kleurtje en de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Maar daarnaast kunnen ze ook heel wat schade berokkenen. Wanneer de huid te lang of te veel wordt blootgesteld aan de zon – vaak ook als gevolg van onvoldoende bescherming – kunnen er wel eens rimpels of donkere pigmentvlekken ontstaan. Nu de herfst eraan komt, is het dan ook erg belangrijk om de balans in je huid weer te herstellen. Door een juiste combinatie van behandelingen en producten zie je er in no-time weer strak en stralend uit!

 

Huidveroudering

Eén van de duidelijkste gevolgen van zonneschade is huidveroudering. De uv-stralen dringen door tot in de lederhuid en zorgen voor een afbraak van het collageen. De huid verliest zijn elasticiteit en stevigheid, met rimpels en fijne lijntjes als gevolg. Vaak kan de huid er ook wat droog, verdikt en dof uitzien. Het aanbrengen van zonnecrème is dus uitermate belangrijk als preventieve maatregel, zelfs als je een bruin kleurtje wil. Maar ook achteraf probeer je best je huid zo goed mogelijk te herstellen, voordat de schade onomkeerbaar wordt.

Hoe ga je die extra rimpels nu het best te lijf? Vitamine A is een onmisbare factor in de strijd tegen huidveroudering. In het gamma van Beauté Pacifique vind je verschillende producten die – dankzij een gepatenteerd transportmechanisme – erin slagen hoge concentraties vitamine A tot diep in de huid te laten doordringen. Daar wordt de celvernieuwing versneld en de aanmaak van collageen gestimuleerd. O.a. het Defy Damage Skin Repair Serum werkt verstevigend, bestrijdt rimpels en huidbeschadiging door de zon en maakt de huid zijdezacht. Het serum is zeer licht van textuur en past bij alle huidtypes.

 

Hyperpigmentatie, melasma of pigmentvlekken

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken ontstaan door blootstelling aan de zon. Daardoor komen ze vaak voor op het gelaat, de handen en de armen. Door een teveel aan zon raakt ons lichaam in de war en maakt het overtollig melanine aan dat op één plek wordt opgehoopt. Zo ontstaan donkere verkleuringen van de huid die vaak als ontsierend worden ervaren. Nu de zomer voorbij is, is het ideale moment echter aangebroken om ze aan te pakken, zodat je de herfst met een egaal gelaat kan aanvatten.

Dat kan je bijvoorbeeld doen met de Tyrostase. Een lotion die twee plantenextracten en een speciale vorm van vitamine C combineert voor een uniek drievoudige verblekende werking. Het product beïnvloedt de enzyme tyrosinase die de synthese van bruine melanine controleert. De Tyrostase Pigment Equalizer werkt door de productiehoeveelheid van melanine te verminderen en door gedeeltelijk de synthese om te keren. Het resultaat is een verbleekte en egalere huid.

 

Bang om toch te weinig vitamine D op te nemen in de herfstperiode? Kies dan voor de D-Force Anti-Age dagcrème. Naast de natuurlijke vitamine D – die als aanvulling dient op de hoeveelheid die al in de huid aanwezig is door de zon – zijn er ook twee types vitamine A aanwezig die huidveroudering en zonneschade tegengaan.

Categories